Träning

Träning är ett måste för avslappning

Träning är något som ligger många varmt om hjärtat och som speglar välmående och styrka. Med hjälp av att motionera regelbundet och bra kost kan du bygga upp en sund och frisk kropp. Både insidan och utsidan mår bra av regelbunden konditionsträning samt att äta mycket grönt.

Omstart

Om du varit på ”fel” väg tidigare så kan en omstart vara bra för dig innan du börjar med din sunda livsstil. En omstart innebär rening för kroppen med hjälp av detox eller fasta. Det kan innebära att du endast dricker olika slags smoothies eller juicer för att på så sätt få ut gifterna ur kroppen. Vatten är även en viktig spelare i en frisk nystart som gör att du kommer orka ta dig igenom hela detox perioden som oftast är en vecka eller flera.

Nystart

När detoxen är klar är det dags att börja leva ett friskare liv. I början kan det vara jobbigt att röra på sig därför är det bra om du börjar försiktigt. Det kan vara att ta 30 minuters promenad varje dag och sedan öka på per vecka genom att gå lite längre sträcka. På så sätt utvecklas du till att orka längre och bli starkare. När du blivit lite starkare i kroppen kan du börja gå på gym eller pass som är anpassade utefter vad du gillar t.ex. dans, spinning, cykling osv.

Avslappning

De flesta har en stressig vardag och massa plikter som ska klaras av innan dagen är slut. Känslan av att man inte hinner är vanlig men 30 minuter träning per dag kan faktiskt hjälpa dig att slappna av och rensa hjärnan. Få ett break i den stressiga vardagen genom antingen träning eller meditation vilket kan hjälpa dig att somna om kvällarna. Stress har en fruktansvärd påverkan på vår hälsa och om det pågår under längre tid utan uppehåll kan det bli svårare att reparera när det väl smäller. Du behöver stänga av hjärnan och bara fokusera på en sak t.ex. gå på löpbandet, lyssna på musik under träning eller bara ta en promenad i skogen och lyssna på fågelkvitter och vinden. På så sätt får både hjärnan och kroppen träning och avslappning som kommer hjälpa dig att klara av den stressiga vardagen bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *